Vorarlberg

Vorarlberg wikiVorarlberg (Alemannisch: Vorarlbearg) is een deelstaat (Bundesland) van Oostenrijk. Het ligt in het uiterste westen van het land. De hoofdstad is Bregenz (27.193 inwoners), maar de grootste stad in de deelstaat is Dornbirn (43.583 inwoners). Vorarlberg grenst in het noorden aan Duitsland, in het oosten aan Tirol, in het zuiden en in het westen aan Liechtenstein en Zwitserland.
In tegenstelling tot de rest van Oostenrijk, waar Beiers de traditionele taal is, is Vorarlberg cultureel meer verwant aan het aangrenzende Liechtenstein en Zwitserland, dat ook Alemannisch-sprekend is. Geografisch is het ook makkelijker bereikbaar via de kant van Zwitserland, waar de Rijnvallei ligt en de meeste inwoners van Vorarlberg zich bevinden.

Vorarlberg
Deelstaat Vorarlberg is onderverdeeld in 6 districten (Bezirke). Districten: Bregenzerwald. Bodensee, Vorarlberg, Bludenz, Arlberg en Montafon.

Selecteert u de deelstaat Oostenrijk - Vorarlberg in uw zoekopdracht, dan zullen alleen verhuurders uit deelstaat Vorarlberg reageren.

Meer informatie over Vorarlberg op Wikipedia.